PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Channel Zero | Suikerrock 2012

vrijdag 27 juli 2012Grote Markt Tienen

Channel

Channel Zero is sinds de legendarische AB-concerten in 2010 bezig aan een schitterende comeback. Het Belgische viertal mocht na eerste band van de dag Sweet Savage het rockfeest verder zetten en Tienen verder opwarmen voor onder andere Alice Cooper. De band houdt net als op Werchter Boutique vast aan zijn succesformule en biedt Suikerrock een no nonsense performance met veel kwaliteit.

We zagen nochtans maar een kleine moshpit ontstaan tijdens nummers als ‘Ammunition’ en ‘Angels Blood’.  Een inmiddels kletsnatte Franky De Smet Van Damme vraagt dan ook al snel om meer waarna we terstond iemand met de billen bloot zien gaan op de Grote Markt. Ook een manier om af te koelen op een hete dag als dit, natuurlijk. Het lome publiek zien we steeds meer de vuist in de lucht steken en het feest wordt helemaal compleet wanneer Franky Tienen vraagt om op het podium te komen. Al snel zien we ettelijke metalfans lustig meespringen met hun idolen wat een prima afsluiter vormt van een ietwat tamme set.

We zagen de groep al meerdere keren meer beklijvend aan het werk, maar moeten toegeven dat Suikerrock zelf nog niet helemaal wakker leek. Channel Zero staat dit jaar nog onder andere op Wacken in Duitsland en Masters@Rock in Torhout.

<Catherine Gysels>


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be